Robert Fico: Chytili ďalšieho človeka s nabitou zbraňou. Vôbec ma to neprekvapuje

Rozhovor s premiérom Ficom o sporoch v koalícii, Druckerovej novele a LGBT ideológii, konsolidačnom balíčku aj Ukrajine, vzťahoch so Šmyhaľom a očakávaniach od Trumpa. A napokon aj o atentáte a prečo nehovoril o Bohu.

fico rozhovor-15 Rozhovor Jaroslava Danišku s premiérom Robertom Ficom. Úrad vlády 24. 10. 2024. Foto: Štandard

V tomto rozhovore budeme hovoriť najmä o viacerých veľkých témach, málo ste doteraz hovorili o atentáte, preberieme vojnu, plyn a otázky Slovenska a NATO, ale začať chcem s domácou politikou. Vo viacerých témach sa dostáva do sporu Hlas a SNS, obsadenie predsedu parlamentu, vidíme to aj pri otázke kontroly nad Slovenskou televíziou a Radou STVR, koalícia má z toho problém. Kedy do toho chcete zasiahnuť?

Dôležitá je predovšetkým aktuálna väčšina v Národnej rade, aby sme vedeli prijímať zákony a aby vláda bola schopná konať. Pokiaľ sme schválili všetko, čo sme chceli schváliť, vrátane citlivej témy, ako bolo odvolávanie pána Šimečku, ktorý musel byť odvolaný pre to, čo robila jeho rodina. Pokiaľ je vláda schopná prijímať ťažké rozhodnutia, ako je konsolidácia, tak som absolútne spokojný. Medzi nami a Hlasom sú celkom prirodzene rozdielne názory, my sme slovenská sociálna demokracia, pri Hlase vnímam, že dominujú bruselské témy, SNS je konzervatívna politická strana. Škriepky ma nevyrušujú, mám iné starosti, aby to fungovalo.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.