Matovič: Je rozhodnuté. SaS v pondelok povalí tretiu vládu

Minister financií a líder OĽaNO Igor Matovič po víkendovom rokovaní strany tvrdí, že o osude koalície je rozhodnuté – Sulíkova SaS povalí v pondelok vládu. Uviedol to na Facebooku. Sulík zas povedal, že Matovič podmienky zámerne nastavil tak, aby sa nedali splniť a aby koalícia skončila.

Igor Matovič. Foto: Jaroslav Novák/TASR Igor Matovič. Foto: Jaroslav Novák/TASR

„Mafia už dala chladiť šampanské Cristal“, píše v novom statuse Igor Matovič.

Tvrdí, že pôjde už o tretie povalenie demokratickej a protikorupčnej vlády stranou SaS. Cieľom Sulíka je podľa neho „potupiť OĽaNO“. Tlak mafie a jej „užitočných idiotov“ považuje obrovský.

Matovič nespresnil, či pod povalením vlády chápe jej koniec, alebo sa pokúsi trojkoalíciu a Hegerovu vládu udržať aj bez SaS a parlamentnej väčšiny. Naznačil však, že OĽaNO je pripravené bojovať ďalej.

Počas leta sa Matovič pokúšal získať pre prípadnú menšinovú vládu podporu skupiny poslancov okolo Tarabu a Kuffovcov. Tento model však vopred odmietli viacerí koaliční poslanci vrátane poslancov Obyčajných.

Matovič dnes opäť zopakoval, že za tlakmi na jeho stranu vidí mafiu, prípadne tých, ktorí ju podporujú a zámer ovládnuť balík 25 miliárd eur z eurofondov.

Predseda SaS Richard Sulík pre Štandard povedal, že Matovičove podmienky z posledného augustového dňa boli nastavené zámerne tak, aby znemožnili vyjednávanie a dohodu v koalícii.

Sulík podal v stredu ráno demisiu z funkcie ministra hospodárstva. Ostatných ministrov za SaS požiadal, aby demisie nepodávali v stredu a počkali do pondelka. Dodal, že Matovičovi tak dávajú čas na to, aby odstúpil.


Ďalšie články