Matovič: Neverte progresívnym médiám, myslite vlastnou hlavou. Nedovolíme na deťoch robiť pokusy ako Mengele

Igor Matovič. Foto: Jakub Kotian/TASR Igor Matovič. Foto: Jakub Kotian/TASR

Šéf OĽaNO Igor Matovič zverejnil v pondelok status, v ktorom kritizoval progresívnu ideológiu. Voličom odkázal, aby bránili pravdu, mysleli kriticky a neverili progresívcom, ktorí ovládli mediálny priestor.

Hneď úvodom Matovič zdôraznil, že byť slušným kresťanom neznamená, že má človek pri hodnotových otázkach mlčať.

„Falošná korektnosť, falošná kolegialita, strojenosť, tolerovanie klamstiev a manipulácií, strach za pravdou stáť či akási predposratosť pred “autoritami” či “majiteľmi pravdy” … to sú zbrane, ktoré nás v skutočnosti ničia, nie pomenovanie pravdy,“ píše volebný líder.

Ak sa ľudia boja vysloviť svoj názor, mení ich to podľa neho na „poslušné ovečky“, ktoré strácajú schopnosť kriticky myslieť. Ide o salámovú metódu, lebo sa z nich postupne stanú „stroje, ktoré úplne stratili nielen schopnosť pravdu vysloviť, ale ju čo i len hľadať a nájsť“.

Robili by púte k Čaputovej domu

Takéto správanie ilustroval na príklade udalostí, ktoré nasledovali po streľbe pred gay barom Tepláreň, v dôsledku ktorej zomreli dvaja mladí muži. Progresívne spektrum podľa neho úplne opomenulo fakt, že strelcovi išlo 12. októbra primárne o niečo iné.

„Unisono zásadne akosi zamlčiavali a obchádzali fakt, že prvoradým cieľom chorej hlavy bol sám hetero premiér. Test pravdy – viete si predstaviť, že by tú istú manipuláciu využili, ak by prvoradým cieľom bola členka ich radov pani prezidentka? Cha. To by sa dodnes robili dennodenné púte pred je dom ako k Panenke Márii,“ tvrdí Matovič.

Nešťastnú udalosť zo Zámockej podľa neho zneužili progresívci na „masívne vymieľanie hláv“ cez všetky kľúčové médiá. Uverejnenými článkami sa podľa neho snažili vyvolať v ľuďoch výčitky svedomia a tlačiť na zmenu verenej mienky.

„Dennodenné propagandistické rozhovory s prerobenými chlapmi na ženy, manipulatívne hranie na city … len, aby sme sa ako spoločnosť zložili, zdravý rozum opustili a kapitulovali. Kapitulovali pred chorými a bohužiaľ až úchylnými predstavami, že podlú vraždu blázna využijú na posvätenie ich konín aj na Slovensku,“ dodáva.

Väčšina má hádam zdravý rozum

Matovič obhajuje aj svoj status s názvom Som hetero, kde napísal, že je muž a cíti sa ako muž. Matovič tým reagoval na výzvu moderátora TA3 Rastislava Ilieva, ktorý sa počas nedeľného vysielania pri príležitosti svetového dňa coming outu verejne prihlásil k LGBT komunite. Zároveň vyzval aj ďalšie známe osobnosti, hercov a umelcov, aby tak tiež urobili.

Tento Matovičov status kritizovali viacerí verejne činní ľudia aj poslanci. Šéf OĽaNO ho s odstupom času vôbec neľutuje. „Nie, v tej chvíli bolo dôležité zodvihnúť hlavu a s narovnaných chrbtom im povedať, že NIE. Že netúžime deti na základných školách vystaviť drístom o tom, ako sa môžu v ich veku slobodne a zodpovedne rozhodnúť, že síce s pipíkom, ale budú dievčatká. VEĎ TO JE CHORÉ!“ kritizuje Matovič s dôvetkom, že na Západe už blokátory puberty viedli k viacerým samovraždám.

Poslanec vyjadril vieru v to, že „výrazná väčšina ľudí na Slovensku má zdravý rozum a nedovolí pár dospelým chorým ľuďom tu robiť pokusy na deťoch ala Mengele.“

Nenávidia ma, lebo nevzdám boji voči vysnívaným hlúpostiam

Progresívnu lobby nazval zvrátenosťami a dúfa, že sa nájde dosť ľudí, ktorí sa im dokážu spoločne postaviť. On sám tento boj nemieni vzdať a podľa vlastných slov je v ňom rovnako zásadový ako v protikorupčnom boji.

„Prosím, nebuď ovca, never zaujatým médiám, mysli vlastnou hlavou. Buď sám sebou a pravdu bráň … a vyhráme,“ zakončuje svoj status.

(est)


Ďalšie články