Ruský útok v priamom prenose. Francúzskeho reportéra prerušila mohutná explózia

Snimek obrazovky z 2023-01-03 12-30-50 Foto: reprofoto Twitter

Francúzska televízna stanica TMC v pondelok zachytila v živom vysielaní mohutný ruský útok na ukrajinský Kramatorsk. Explózia ľahko zranila novinára nemeckého bulvárneho denníka Bild.

Novinár nemeckého bulvárneho denníka Bild utrpel ľahké zranenie hlavy pri výbuchu, ktorý v meste Kramatorsk vo východoukrajinskej Doneckej oblasti spôsobil pád rakety.

Novinár Björn Stritzel uviedol, že k výbuchu došlo v pondelok večer v čase, keď večeral v hoteli, v ktorom bol ubytovaný. Podľa vlastných slov utŕžil len ranu na čele. Stritzel sa domnieva, že výbuch spôsobila raketa, ktorej cieľom mala byť s najväčšou pravdepodobnosťou neďaleká železničná stanica.

Britská televízia Sky News uvádza, že ide o ten istý výbuch, ktorý sa objavil v živom vysielaní francúzskej televízie TMC. Raketa explodovala priamo za spravodajcom Paulom Gasnierom, ktorý mal práve živý vstup.

Po výbuchu sa Gasnier spolu s tímom utekal skryť na bezpečné miesto. Podľa medializovaných informácií k zraneniam žurnalistov neprišlo.

Incident sa stal v pondelok večer. Podľa informačného kanála Nexta raketa dopadla „len niekoľko desiatok metrov“ od novinárov, podľa denníka Ukrajinska pravda táto vzdialenosť bola „menej ako kilometer“.

Kramatorsk je významné mesto v Doneckej oblasti. Momentálne sa nachádza pod kontrolou Ukrajincov. Ak by Rusi dobyli Bachmut, otvorili by si tým cestu priamo ku Kramatorsku a Sloviansku.

(tasr/tod)


Ďalšie články