Biskup Haľko pozýva počas dovolenky na omšu v chorvátskom Šibeniku

šibenik Katedrála sv. Jakuba v Šibeniku. Foto: Profimedia.sk

Bratislavský pomocný biskup Jozef Haľko bude sláviť svätú omšu v Katedrále sv. Jakuba v Šibeniku. Využije tak svoje prázdniny pri mori a ponúkne slovenským dovolenkárom nedeľnú omšu v slovenčine. Informuje o tom na svojom Facebooku.

Biskup Haľko je činorodý, potvrdzuje to aj jeho najnovšia aktivita v Chorvátsku. Pozýva na svätú omšu, ktorá sa uskutoční v nedeľu 6. augusta 2023 o 16.00 v Katedrále sv. Jakuba v Šibeniku. Hodinu pred svätou omšou, čiže o 15.00 ponúka otec biskup čas na rozhovor a prípadnú spoveď na námestí pred katedrálou.

Štandard biskupa oslovil s otázkou, ako nápad vznikol. Otec biskup bude v uvedenom čase na dovolenke v blízkom okolí, „nuž a nedeľa je nedeľa“, preto sa rozhodol ponúknuť tento čas na odslúženie svätej omše a stretnutie s dovolenkármi. Tomuto nápadu bol priaznivo naklonený aj biskup diecézy Šibenik Tomislav Rogić. „Stretol som sa pri organizovaní svätej omše s veľkou ústretovosťou miestneho biskupa aj kňaza, ktorí umožnili túto svätú omšu,“ uviedol pre Štandard biskup Haľko. Zároveň podotkol, že sa teší „na stretnutia v dovolenkovej atmosfére, pretože ani v tej duchovný život nemá prázdniny“.

Bratislavský pomocný biskup je na Slovensku známy svojou aktívnou pastoračnou činnosťou. Často vychádza v neformálnej atmosfére medzi ľudí, ponúka rozhovory a spovedanie na námestiach či na bratislavskej hlavnej stanici. S ľuďmi živo komunikuje aj prostredníctvom Facebooku.

Svätá omša v Chorvátsku je zároveň výzva pre čitateľov Štandardu. Ak budete budúcu nedeľu v Šibeniku na tejto omši, potešíme sa, ak nám pošlete do redakcie alebo na Facebook fotky.


Ďalšie články