Košice vybehnú proti Liptákom s plejádou ex-Ružomberčanov

KOŠICE – Súčasťou sobotňajšieho programu siedmeho kola Niké ligy je i duel medzi MFK Ružomberok a nováčikom najvyššej súťaže FC Košice.

Jednou z nových akvizícií Košíc je bývalý stopér Dunajskej Stredy Dominik Kružliak. Foto: FB FC Košice

Po dvojtýždňovej reprezentačnej prestávke sa hrá opäť o body v slovenskej najvyššej súťaži. Zaujímavosťou zápasu je to, že dres Liptákov v minulosti spomedzi žlto-modrých obliekali Michal Faško, Lukáš Greššák, Kristi Qose, Erik Liener, Miloš Lačný, Boris Turčák, Dominik Kružliak a donedávna aj Lukáš Fabiš. Tréner Anton Šoltis bol navyše v sezóne 2012/2013 asistentom tamojšieho trénera Ladislava Šimča.

„Na pôsobenie v Ružomberku spomínam veľmi rád. Prinieslo mi do života veľa pozitívnych vecí a teším sa na ľudí, na kamarátov, na prostredie. Na ihrisku sme však už v dvoch rozdielnych tímoch a budem sa snažiť urobiť všetko preto, aby uspel FC Košice. Ale na sobotu sa naozaj teším,“ uviedol Lukáš Fabiš. Ešte v prvom kole tohto ročníka Niké ligy pritom figuroval na súpiske najbližšieho súpera Košíc. Duel v Žiline však presedel na lavičke náhradníkov a následne prestúpil na východ republiky.

Okrem neho z liptovského klubu odišiel útočník Tomáš Bobček, a to do poľskej Lechie Gdaňsk. Hoci Ružomberok vstúpil do novej sezóny s rýdzo slovenskými hráčmi, reakciou na odchod spomínanej dvojice bolo angažovanie stopéra Šimona Gabriela z Viktorie Plzeň a útočníka Jana Hladika zo Zbrojovky Brno. „Čo som mal možnosť vidieť, Šimon Gabriel zapadol do tímu vhodne.“

„V Ružomberku bol vždy dobrý kolektív, takže obaja legionári určite nebudú mať problém začleniť sa do partie. Na druhej strane musím priznať, že tento krok ružomberského vedenia ma trochu prekvapil, keďže filozofiou bolo hrať bez cudzincov. Ale zrejme museli reagovať na hráčske odchody a v prípade českých hráčov je to predsa len iné, sme podobné nátury a jazyková bariéra prakticky neexistuje,“ zanalyzoval.

Zmeny nastali aj v Košiciach. Dlhšie si kvôli vážnemu zraneniu nezahrá stopér Ján Krivák. Jeho miesto zaujal Dominik Kružliak, pre ktorého bude duel na pôde jeho materského tímu súčasne premiérou v žlto-modrom drese. „Kvalitný futbalista, výborný človek, s ktorým som si aj teraz ľudsky sadol. Pracujeme na súhre, ale myslím si, že je adekvátnou náhradou za Janka Kriváka. Týmto mu chcem zaželať skoré uzdravenie a úspešný návrat.“

V sobotu pôjde o duel tabuľkových susedov. Košice vyhrali dvakrát po sebe. „Určite to bude ťažký zápas. Viem, že hráči MFK sú dobre fyzicky pripravení a na tamojšom štadióne sa každému súperovi vždy hralo zložito. Je to tam špecifické, ale verím, že budeme pokračovať v nastolenom trojbodovom trende. Čaká nás teraz viacero stretnutí vonku, preto je naša túžba niečo v sobotu získať veľká,“ povedal Lukáš Fabiš. Liptáci vybehnú na trávnik proti Košiciam v sobotu o 18.00.

(fckosice.sk)