Sulíkov syn vypustil video, v ktorom obdivuje Fica. Najhoršia voľba je podľa neho Progresívne Slovensko

V nie veľmi dobrom svetle známy Filip Sulík pritiahol po viacerých medializovaných kauzách ďalšiu pozornosť. Nedávno totiž zverejnil na sociálnej sieti video, kde počas prechádzky Bratislavou obdivne komentuje kariéru lídra strany Smer Roberta Fica.

sulík Filip Sulík. Foto: reprofoto Tv JoJ

Videozáznam, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou zverejnil v rámci príbehu na svojom instagramovom profile, sa stal rýchlo virálnym, keďže ho zdieľali niektoré facebookové stránky. Syn šéfa SaS Richarda Sulíka v ňom vyzdvihuje to, ako sa dostal Robert Fico až na vrchol politickej kariéry a potom, čo z neho padol na dno, sa dokázal postupne znova vyškriabať na výslnie, čím zrejme narážal na prieskumy volebných preferencií z posledných mesiacov, v ktorých Smer so slušným náskokom vedie.

„Robert Fico bol na absolútnom vrchole všetkého,“ konštatuje v nahrávke nevyberaným slovníkom Filip Sulík. Dopĺňa, že Fico potom padol na dno a „mal štyri percentá v preferenciách, hrozila mu basa a všetci sa proti nemu vrhli“ a on „to ustál a znova je na absolútnom vrchole“. „Povedzte mi, čo je to za sku**ene tvrdého človeka,“ vraví.

Okrem toho sa syn Richarda Sulíka vyjadril aj k svojim vlastným preferenciám. Hoci nespomenul konkrétnu stranu, ktorej plánuje dať svoj hlas, má jasno v tom, že to nebudú progresívci.

Vo videu vraví, že to môže byť hoci aj „strana Princíp, aj keď im zomrel predseda, jednotka na kandidátke“, ale určite nebude voliť PS. „Všetko, len nie PS-ko,“ nechal sa počuť Sulík.

O inkriminovanom videu sa v nedeľňajšej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 zmienil aj samotný predseda strany Smer počas debaty s lídrom SaS Richardom Sulíkom. Ten zahral narážku na video svojho syna do autu. Fico sa mu ospravedlnil s tým, že len žartoval.

(sak)