Mesto sa stalo synonymom kvality. Svedčí o tom ocenenie z národnej súťaže

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Nedávno sme našich čitateľov informovali o tom, že mesto sa spolu s Kežmarkom a Nowym Targom stalo Európskou komunitou športu 2024. Okrem tohto sa však mestu podarilo získať aj ocenenie v súťaži Národná cena Slovenskej republiky za kvalitu a spoločenskú zodpovednosť.

398475645_745279720976471_5005513496088124318_n Ocenenie prebral osobne primátor Ján Blcháč. Foto: mesto LM

Liptovský Mikuláš vstúpi do nového roka ako úspešné mesto s úspešnými projektmi. Najnovšie sa totiž stalo oceneným finalistom v kategórii A – kvalita. Cenu osobne prevzal primátor Ján Blcháč.

„Táto cena je ohodnotením kvalitnej práce každého jedného zamestnanca z nášho úradu, pretože bez ich prístupu, zodpovednosti a každodennej mravenčej práce pre obyvateľov nášho mesta by som dnes nemal možnosť prevziať ocenenie. Som hrdý na mojich kolegov z mestského úradu a ďakujem im. Toto ocenenie pre nás neznamená, že teraz poľavíme. Je to záväzok napredovať a byť lepšími, pretože vždy je čo zlepšovať,“ povedal primátor, ktorý podľa hodnotiacej správy pôsobí na úrade ako vzor vodcovstva a motivátor pre zlepšovanie a inovácie.

Súťaž má na Slovensku dlhodobú tradíciu. Vyhlasuje ju Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, pričom sa sústredí na spoločensky zodpovedné a kvalitné organizácie vo verejnom aj podnikateľskom sektore. V kategórii A – kvalita ide najmä o výsledky, ktoré inštitúcia preukázala. To sa v súťaži meria hlavne spokojnými zákazníkmi (obyvateľmi), zamestnancami, ale aj tým, ako inštitúcia prispieva k lepšiemu životu ľudí.

„Naša radnica sa dlhodobo snaží zvyšovať svoju výkonnosť, efektívnosť a kvalitu poskytovaných služieb, tým pádom aj kvalitu života občanov. Pred rokom získala za svoje napredovanie medzinárodne uznávaný titul Efektívny používateľ modelu CAF. Práve s týmto modelom súvisel aj 21. ročník súťaže Národná cena za kvalitu a spoločenskú zodpovednosť v kategórii Kvalita. Mesto Liptovský Mikuláš preukázalo, že neustále pracuje na napĺňaní princípov výnimočnosti modelu CAF a zásad manažérstva kvality. Vedenie mesta aj zamestnanci úradu ich zároveň vnímajú ako základný pilier rozvoja smerom k výnimočnosti,“ dodal na záver primátor Blcháč.