Transsexualita: Čo pani ministerka Dolinková neurobila a čo znamenajú jej slová o SNS

Rozhodnutie zrušiť odborné usmernenie, ktoré malo povoľovať úradnú zmenu pohlavia, znamená odťatie jednej z mnohých hláv progresívnej zdravotníckej hydry. Nová ministerka Zuzana Dolinková však naznačila, že ďalšie hlavy sa jej veľmi stínať nechce.

Dolinková Foto: FB/Zuzana Dolinková

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková v utorok oznámila, že zruší odborné usmernenie, ktoré malo za cieľ uľahčiť úradnú zmenu pohlavia. Hneď na úvod je potrebné povedať, že je dobré, že šéfka rezortu sa pre tento krok rozhodla. Argumenty progresívcov sú smiešne a nedávajú logiku. Pani ministerka tým nikoho nediskriminuje. Naopak, pomôže tým k obnoveniu právneho poriadku a tiež návratu k zdravému rozumu, pri ktorom máme ľudí označovať podľa objektívnej reality, a nie na základe ich snov.

K tomu je však potrebné dodať aj zopár ale.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.