Musíme a budeme naďalej podporovať Ukrajinu, uviedol v stredu americký minister zahraničia Antony Blinken

Musíme a budeme naďalej podporovať Ukrajinu, uviedol v stredu americký minister zahraničia Antony Blinken a dodal, že medzi členmi Severoatlantickej aliancie nie je "žiadny pocit únavy" pri pomáhaní Ukrajine.

Šéf americkej diplomacie po stretnutí Rady NATO-Ukrajina tiež uviedol, že podporné hlasy o pokračujúcej pomoci pre Ukrajinu zazneli aj z oboch komôr Kongresu USA.

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg na tlačovej konferencii povedal, že „je dôležité, aby sa solidarita s Ukrajinou neprejavovala len slovami, ale aj skutkami“. Na spojencov naliehal, aby v tomto smere urobili viac. Upozornil, že Moskva pred zimou zhromaždila veľké zásoby rakiet.

Podľa jeho slov je Rusko „slabšie vojensky, politicky a ekonomicky“, ale nemôžme ho podceňovať. Dodal, že Rusko podniklo nové pokusy o útoky na ukrajinskú rozvodnú sieť a energetickú infraštruktúru, čím sa „snaží nechať Ukrajinu v tme a chlade“.

Kyjev vyjadril obavy, že vojna medzi Izraelom a Hamasom by mohla odvrátiť medzinárodnú pozornosť od ruskej invázie na Ukrajinu, ktorá vypukla vlani vo februári, pripomína Reuters.

(tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac