Chcel by som vidieť ako ich niekto strelí do hlavy alebo ich bude biť kým nezomrú

Chcel by som vidieť ako ich niekto strelí do hlavy alebo ich bude biť kým nezomrú, povedal moslimský poslanec v Írsku na adresu demonštrantov, ktorí protestovali po tom, ako alžírsky imigrant dobodal opatrovateľku a tri deti.

Azad Talukder, pôvodom z Bangladéša, musel svoje komentáre vyslovené na zasadaní okresnej rady v treťom najväčšom írskom meste Limerick hneď aj odvolať.

„Pevne verím, že toto nie je tvár Írska. Toto sú len zločinci, ktorí rabujú obchody. Nemyslím si, že ich vedú nejaké ideologické pohnútky. Prídu do ulíc a len kradnú. Takéto veci nerobí ani zviera. Je to veľmi hanebné a mali by dostať verejný trest. Chcel by som vidieť ako ich niekto strelí do hlavy alebo ich bude biť na verejnosti, kým nezomrú,“ povedal na zasadaní rady Talukder svojim kolegom.

Komentáre okamžite pobúrili niektorých členov rady, vrátane člena Labouristickej strany Conora Sheehana, ktorí požadovali aby Talukder svoje výroky odvolal. „Dobre, môžem to odvolať. Nechal som sa len premôcť emóciami. Dúfam, že Conor Sheehan pochopí, že je to len vyjadrenie mojich emócií,“ reagoval Talukder.

(limerick post)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac