Mimoriadny výbor pre pôdohospodárstvo a životné prostredie sa uskutoční v utorok

Mimoriadny výbor pre pôdohospodárstvo a životné prostredie sa uskutoční v utorok. Opozícia očakáva od šéfa envirorezortu Tomáša Tarabu objasnenie avizovaných zámerov v rezorte, ako je prehodnotenie celoročnej ochrany vlka dravého na Slovensku.

Okrem toho by mal Taraba vysvetliť aj úmysel zrušiť Národný park Malá Fatra a nahradiť ho prírodným parkom, ktorý komunikoval štátny tajomník Filip Kuffa na podujatí Dni zeleného lesa neštátnych vlastníkov v obci Belá pri Žiline.

Pod zvolanie mimoriadneho výboru sa podpísala podpredsedníčka výboru Tamara Stohlová, poslanec parlamentu Michal Sabo (obaja PS), Marián Čaučík (KDH), Rastislav Krátky (hnutie Slovensko, Za ľudí, KÚ) a Alojz Hlina (SaS). Na výbor pozvali aj europoslanca Michala Wiezika, ktorý je spoluiniciátorom výzvy www.nestrielajtevlky.sk.

(tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac