Štátny tajomník rezortu diplomacie Rastislav Chovanec prijal v stredu veľvyslankyňu Španielskeho kráľovstva

Štátny tajomník rezortu diplomacie Rastislav Chovanec prijal v stredu veľvyslankyňu Španielskeho kráľovstva Loreu Arribalzaga Ceballosovú. Rokovali predovšetkým o ekonomickej dimenzii zahraničnej politiky, pričom ocenili úroveň hospodárskej spolupráce.

„Spolupráca medzi Španielskom a Slovenskom má značný potenciál rozvoja. Veľmi ma teší, že existuje záujem o jej ďalšie zintenzívnenie na politickej úrovni, v sektoriálnych politikách, ako aj v agende ekonomickej diplomacie. Španielsko je naším 12. najvýznamnejším obchodným partnerom, s ktorým dlhodobo udržiavame aktívne obchodné saldo. Teší ma tiež, že počet slovenských firiem investujúcich v Španielsku rastie,“ pripomenul štátny tajomník.

Rastislav Chovanec vyzdvihol spoluprácu v sektore automobilového priemyslu, infraštruktúry, energetiky a obrany a upozornil na možnosti jej ďalšieho rozvoja v oblasti smart-cities a inovácií. Veľvyslankyňa Ceballosová ocenila aktivity rezortu v oblasti ekonomickej diplomacie, akými sú Inovačné dni, ktoré podporujú expanziu slovenských inovácií do zahraničia.

(tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac