Vianoce v Pezinku budú zaujímavou zmesou zábavy, kultúry a športu

PEZINOK – Vianočný čas sa v Pezinku začína 6. decembra rozsvietením vianočného stromčeka a končí 31. decembra silvestrovským prípitkom primátora Romana Mácsa. Obyvatelia známeho vinohradníckeho mesta môžu okrem vianočných trhov navštíviť aj množstvo kultúrnych či športových podujatí.

319715411_521858439972727_1356432149284160622_n Program Vianočného Pezinka sa bude konať hlavne na Radničnom námestí. Foto: Mesto Pezinok

Vianočný čas ponúka priestor pre spomalenie, zahĺbenie sa do seba, tiež je to čas pre milé stretnutia, prehlbovanie medziľudských vzťahov a vzájomnosti. Program v Pezinku zahŕňa pestrú paletu vianočných podujatí pre všetky vekové kategórie. Mikulášsky sprievod sa začína pred Centrom voľného času tvorivými dielňami, ktorý sa presunie na Radničnom námestí, kde spoločne rozsvietia vianočný stromček. Stretnutie s Mikulášom si následne užijú deti aj v Grinave. Všetky deti poteší Mikuláš s anjelom a čertom nielen svojou prítomnosťou, ale aj drobnými balíčkami.

Na Mikuláša sa tešia hlavne deti. Foto: Mesto Pezinok

Vianočné trhy na Radničnom námestí sa budú konať od 8. do 10. decembra a sú rozdelené na dve časti. Jedna z nich ponúka prezentáciu neziskových organizácií alebo ukážky a predaj ľudovoumeleckých výrobkov. „Predstavia sa vám pezinské neziskové organizácie, majstri remeselníci so svojimi ručnými výrobkami. Tešiť sa môžete aj na chutné jedlá, hrejivé nápoje a Vianočný orloj,“ prezrádza web mesta Pezinok.

Najmenších a ich rodičov poteší návšteva vianočnej dedinky s Jojkou, kde nájdu vianočné sane, Sníčka Huga, Riskuj naživo, premietanie vianočných filmov, vystúpenia detí z materských a základných škôl či predaj tradičného vianočného tovaru. Hokejových nadšencov môže upútať Joj Šport zóna s pohárom Majstrovstiev sveta 2002 a Tipos Extraligy.

Ďalšou aktivitou je vianočná Artivia Market, ktorá počas najbližšieho víkendu ponúkne v Dome kultúry Pezinok predaj dizajnu, umenia, remeselnej tvorby, prednášky, cvičenie s deťmi, divadielko či tvorivé dielne. Deň pred Štedrým dňom sa osobným odpálením plamienka zo sviečky na sviečku odovzdáva pre obyvateľov Betlehemské svetlo na troch miestach v Pezinku, na Radničnom námestí, v Grinave a na Cajle.

Skauti privezú vlakom Betlehemské svetlo aj do Pezinka. Foto: Betlehemské svetlo

Okrem spomínaných podujatí čakajú obyvateľov a návštevníkov Pezinka rôzne koncerty, vianočné trhy na nezvyčajných miestach, bezplatné plávanie pre verejnosť alebo aj turnaj starých pánov a dám v hádzanej.


V Košiciach, v čase, keď sa rušili mnohé športoviská, prekvapila milovníkov aktívneho oddychu radostná správa. Na sídlisku KVP v Košiciach sa Slovenský futbalový zväz rozhodol vybudovať špičkové ihrisko s umelým trávnikom. Domáci verili, že ho…
Prejsť na článok
Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok