Portál Politico zaradil premiéra Fica na zoznam dvanástky zlých politikov

Portál Politico v článku Špinavý tucet z Davosu zaradil premiéra Fica na zoznam dvanástky zlých politikov, ktorí sa zúčastňujú rokovaní Svetového ekonomického fóra v švajčiarskom horskom stredisku. "Zdá sa, že Slovensko jednoducho nedokáže opustiť Roberta Fica," napísal.

Robert Fico. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Slovenský predseda vlády sa ocitol na siedmom mieste zoznamu, pričom Politico v rámci charakteristiky pripomenulo jeho politický pád po vražde Jána Kuciaka v roku 2018. „Fico vstal z politického popola, aby sa koncom minulého roka stal po štvrtýkrát slovenským premiérom,“ okomentovalo.

Ficova strana Smer ďalej podľa Politica pred voľbami viedla „kampaň naklonenú Putinovu“, keď zastávala názor o potrebe zastavenie všetkej vojenskej podpory Ukrajiny. Záverom charakteristiky portál pripomenul aj to, že súdy sa zaoberajú viacerými živými kauzami predstaviteľov strany, ktorá vyhrala voľby.

Slovenský premiér sa na zozname „špinavého tucta“ ocitol napríklad popri saudskoarabskom korunnom princovi Muhammadovi bin Salmánovi, ale aj maďarskej prezidentke Katalin Novákovej či poľskom prezidentovi Andrzejovi Dudovi.

(politico)


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok