Zaľúbenci oslavujú Valentína. Kam si vyraziť na romantický výlet vo dvojici?

KOŠICE – Valentín je ideálna príležitosť na prehlbovanie lásky a romantiky vo vzťahu. Či už uprednostňujete relax vo wellness, spoločnú tvorivú činnosť, romantické prechádzky v prírode alebo objavovanie krás zimnej prírody, náš kraj ponúka veľa možností, ako stráviť nezabudnuteľné chvíle spolu.

kam na romanticky vylet kosice Oslavovať sviatok sv. Valentína možno po celý rok. Ilustračné foto: pexels.com

Romantika vo wellness

Wellness v príjemnom prostredí Vinianskeho jazera ponúka ideálnu príležitosť pre páry hľadajúce odpočinok a romantiku. Okúzľujúce okolie jazera umocňuje kúzlo pobytu, kde si môžete vychutnať chvíle strávené vo dvojici, či už pri romantických večeriach v hotelovej reštaurácii, alebo pri relaxácii v luxusnom wellness centre. Ide o ideálne stredisko pre uvoľnenie a obnovu energie.

Tvorivé dielne

Gemerské osvetové stredisko v Rožňave otvára brány pre všetkých zamilovaných, ktorí chcú svoje vzťahy osviežiť spoločnou tvorivou aktivitou. Valentínsky tvorivý workshop v keramickej dielni ponúka párom jedinečnú príležitosť spolupracovať na tvorbe keramiky, čím si nielenže vytvoria trvalú spomienku na tento deň, ale aj posilnia vzájomné puto. Tvorba keramiky si vyžaduje trpezlivosť a zručnosť, a preto je ideálnou aktivitou pre páry, ktoré hľadajú spôsob, ako spoločne stráviť kvalitný čas.

Romantický výhľad

Vyhliadka na Dobšinskom kopci ponúka ľahký výlet do prírody s nádherným výhľadom, ktorý je ako stvorený pre romantické chvíle. Táto lokalita je ľahko dostupná autom a poskytuje krásne scenérie ideálne pre páry hľadajúce pokoj a únik od každodennej rutiny. Prechádzka od vodnej nádrže Palcmanská Maša alebo z Dobšinej môže byť zaujímavé dobrodružstvo, ktoré spája fyzickú aktivitu s možnosťou obdivovať krásy prírody.

Pohľad na vodnú nádrž Foto: beautifulslovakia.sk

Prechádzka kyslíkovou trasou

Kyslíkové trasy v okrese Gelnica sú vynikajúci tip pre páry, ktoré uprednostňujú aktívny odpočinok v prírode. Spoločná prechádzka po tejto trase je výborná terapia a umožňuje nielen načerpať novú energiu, ale aj zdieľať nezabudnuteľné zážitky. Priaznivé účinky prechádzky v lese, ako sú čerstvý vzduch, pokojné prostredie a prirodzená krása, prispejú k posilneniu vzťahu a celkovému blahobytu.

Večer vo dvojici v horskom prostredí

Romantická večera v horskej chate. Nič nezakončí zimný deň lepšie ako večer strávený v teple horskej chaty s výhľadom na zasnežené vrcholy. Vyberte si chatu v Košickom kraji, ktorá ponúka útulné ubytovanie a možnosť večere pri sviečkach. Mnohé z týchto chát sa nachádzajú v malebných lokalitách ako Slovenský raj, Vysoké Tatry alebo Čergov, v okolí rozhodne poteší tradičná slovenská kuchyňa v spojení s romantickým prostredím. Takáto večera je ideálna príležitosť na oslavu vašej lásky v súkromí, v obkolesení nádhernej prírody.

Valentín v kaštieli

Zimná turistika na Gemeri je vynikajúca voľba pre páry, ktoré milujú dobrodružstvo aj v chladnejších mesiacoch. Či už sa rozhodnete pre náročnejšiu túru do sedla Volovec, alebo pre jednoduchšiu prechádzku Stratenským kaňonom či Zádielskou tiesňavou, zimná príroda na Gemeri ponúka kúzelné scenérie. Navštíviť môžete aj kaštieľ Betliar s jeho anglickým parkom, kde sa dá pokochať umelo vytvoreným Rímskym vodopádom, a tak pridať k romantike aj štipku histórie.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok