Vyše 70 Slovákov žijúcich v Bruseli si pripomenulo šieste výročie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej

Vyše 70 Slovákov žijúcich v Bruseli si pripomenulo šieste výročie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Pri tejto príležitosti protestovali aj proti slovenskej vláde, ktorá podľa nich „podkopáva demokraciu a slobodu médií“.

Ako hostia na proteste vystúpili diplomatka Magda Vašáryová, autor knihy Postsedliaci Juraj Buzalka, bývalý hlavný architekt Európskej komisie Peter Beňuška, spisovateľka žijúca v Bruseli Katarína Ďurica, riaditeľka pre inštitucionálne vzťahy v globálnom investičnom fonde Temasek Otilia Dhand či europoslanec Vladimír Bilčík.

Medzi účastníkmi protestu bol aj podpredseda europarlamentu Martin Hojsík, poslanec NR SR Tomáš Valášek, mnohí zamestnanci euroinštitúcií, študenti a Slováci pôsobiaci v súkromnom sektore.

(tasr)


Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok