Polícia po takmer štyroch mesiacoch zverejnila videozáznam z Dankovej nehody

Snímka obrazovky 2024-04-26 124310 Foto: Facebook

Polícia SR zverejnila na sociálnej sieti Facebook videozáznam z nehody podpredsedu parlamentu Andreja Danka zo začiatku roka. Jazdu mali zachytiť až tri kamery, no samotný náraz do semaforu mala zaznamenať iba jedna kamera v električke, ktorá prechádzala práve okolo.

Zábery, ktoré si môžete pozrieť nižšie, sú však pomerne nekvalitné a je v nich vidieť veľmi málo. Dôležitým rozmerom je však to, že politik odišiel z miesta nehody veľmi krátko po náraze do semaforu.

Približne vo ôsmej sekunde videa v diaľke vidno, ako predseda SNS vošiel do križovatky z vedľajšej cesty a narazil do semaforu. O zhruba 15 sekúnd neskôr Danko s vozidlom odišiel domov s výraznou škodou na aute a zanechávajúc olejovú škvrnu.

Zaujímavosťou je, že z odrazu na čelnom skle električky vidieť, ako sa vodič počas státia na zastávke venuje smartfónu. Kolíziu si teda možno ani nevšimol.

Videozáznam z nehody Andreja Danka. Zdroj: Polícia SR – Bratislavský kraj/FB

Práve dnes zametal Dúbravku

K zverejneniu záberov dochádza krátko potom, ako líder SNS v piatok upratoval mestskú časť Dúbravka. Verejnoprospešnými prácami, ktoré avizoval už dávnejšie, chcel tento incident odčiniť.

Politik sa však pri metle a lopate dlho neohrial, keďže práce ukončil po asi dvoch hodinách. Prítomným žurnalistom ukázal záber zubu, ktorý sa mu mal pri nehode zlomiť.

Čistenie ulíc zorganizovala mestská časť pri príležitosti Dňa Zeme, ktorý bol tento týždeň. Okrem Danka preto upratovali viacerí dobrovoľníci vrátane starostu Dúbravky Martina Zaťoviča.

Potrestali Danka aj policajtov, no veľmi mierne

„Ďakujem Bohu, že som nikomu neublížil, keď som semafor poškodil. Včera som sa dozvedel aj trest, takže to môžete mať exkluzívne. Dva roky šoférovať nebudem a zaplatím pokutu 900 eur,“ skonštatoval Danko pred novinármi pri upratovaní.

Radových policajtov, ktorí riešili nehodu politika, potrestali tiež. Dostali takzvanú výčitku, čo je vôbec najmiernejšia forma trestu. Muži zákona nebudú platiť pokutu a nebudú im zrážať plat.

Predseda SNS Andrej Danko upratuje Dúbravku. Foto: Facebook/Reprofoto

Viackrát si protirečil

Pripomeňme, že k incidentu došlo vo štvrtok 11. januára večer v bratislavskej Dúbravke. Danko mal podľa svojich slov dostať šmyk a naraziť do semafora. Po príchode hliadky sa na mieste nenachádzal. Dychovej skúške sa podrobil v piatok popoludní s negatívnym výsledkom. Danko sa za incident ospravedlnil a škodu zaplatil.

Štandard v minulosti upozornil na to, že líder SNS si pri vysvetľovaní okolností nehody viackrát protirečil. Danko napríklad najprv hovoril, že po nehode vyviazol bez fyzickej ujmy. Neskôr vyhlásil, že z miesta odišiel preto, lebo si musel ísť „ošetriť domov nejaké svoje zranenia“ a ich intenzitu opísal slovami „zranil som sa veľmi“.


Ďalšie články