Dotácie zelených zdrojov vyplatí štát už čoskoro. Nízkopríjmové domácnosti ušetria viac

Program Zelená energia poskytuje pre rodinné i bytové domy prostriedky na kúpu a inštaláciu fotovoltických panelov, slnečných kolektorov, tepelných čerpadiel kotlov na biomasu vo forme peliet i veterných turbín. Domácnosti si mohli nechať malý obnoviteľný zdroj energií nainštalovať už od 30. októbra minulého roka. K peniazom sa ale zhotovitelia zatiaľ nevedeli dostať, čo sa má podľa rezortu hospodárstva už čoskoro zmeniť.

Ilustračná foto: ThisIsEngineering/Pexels Ilustračná foto: ThisIsEngineering/Pexels

„Očakávame, že v krátkom čase nielen spustíme preplácanie poukážok v programe Zelená domácnostiam, ale predstavíme aj nové možnosti,“ uviedla hovorkyňa Ministerstva hospodárstva (MH) SR Mária Pavlusík.

Spustenie preplácania poukážok sa očakávalo už v prvom štvrťroku tohto roka. „Budeme sa snažiť, aby to boli prvé mesiace prvého štvrťroka. V tomto termíne spustíme nový informačný systém, začneme prijímať nové žiadosti o vydanie poukážky a bude umožnené aj aktivovanie, vydávanie a preplatenie poukážok,“ povedal ešte v novembri minulého roka Michal Ilovič, riaditeľ odboru legislatívy, metodológie a vzdelávania Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA).


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami