ČR: Hasiči zasahujú pri požiari v sklade pyrotechniky v Praskolesoch

Stredočeskí hasiči zasahujú v obci Praskolesy pri meste Hořovice v okrese Beroun, kde explodoval sklad pyrotechniky. Na mieste požiaru, ku ktorému vyrazili v piatok popoludní, je vyhlásený druhý stupeň poplachu.

Hasiči na sociálnej sieti X uviedli, že „na mieste sú jednotky z druhého stupňa a darí sa nám dostávať požiar pod kontrolu, ale zo skladu ostali len obvodové múry“. Neskôr informovali, že situácia sa zlepšuje a oheň sa darí hasiť.

Hovorkyňa polícia Michaela Richterová uviedla, že pre výbuchy policajti evakuujú osoby z okolitých domov a budov. Na mieste sú všetky záchranné zložky. Podľa Richterovej si však požiar nevyžiadal zranenia.

Stredočeskí hasiči tiež zasahujú v meste Brandýs nad Labem, kde horí sklad plný kartónov. Na mieste sú aj pražskí hasiči.

(tn.cz, sita)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac