Pellegrini na post poradcu oslovil aj Jozefa Banáša

417470246_1040555677435370_8286208639816544755_n Jozef Banáš na inaugurácii prezidenta Petra Pellegriniho. Foto: FB/Jozef Banáš

Pellegrini na post poradcu oslovil aj Jozefa Banáša, a to na pozíciu pre oblasť kultúry a médií. Uviedol to nový prezident v rozhovore pre TV Markíza.

Peter Pellegrini o tom s niekdajším diplomatom a známym spisovateľom v súčasnosti rokuje.

„Je to človek, ktorý je dnes najúspešnejší spisovateľ. Má najviac prekladané knihy do rôznych svetových jazykov. Mohol by priniesť zaujímavý pohľad na to, čo sa dnes v spoločnosti deje,“ povedal prezident.

Banáša pozval Pellegrini aj na akt sobotňajšej inaugurácie. Spisovateľ sa zatiaľ k ponuke byť poradcom hlavy štátu nevyjadril.

Poradcom pre medzinárodné právo, právne a ústavnoprávne otázky sa má stať profesor Miroslav Slašťan z Univerzity Komenského. Ako prvého však oficiálne už pred nejakým časom predstavil aj Jána Kubiša pre zahraničné otázky a medzinárodnú politiku.

Pellegriniho hovorkyňa a dlhoročná spolupracovníčka Patrícia Medveď Macíková bude v Prezidentskom paláci viesť komunikačný odbor. Novým šéfom prezidentskej kancelárie bude Peter Vodrážka.

(tvnoviny)


Ďalšie články
Vyrábali cukrovinky, rozišli sa s Vatikánom a dnes im hrozí bankrot. Bizarný prípad španielskych rehoľníčok

Vyrábali cukrovinky, rozišli sa s Vatikánom a dnes im hrozí bankrot. Bizarný prípad španielskych rehoľníčok

Cez víkend priniesli viaceré slovenské médiá správu o španielskych rehoľníčkach, ktoré boli údajne pre spory o majetky s Vatikánom exkomunikované. V skutočnosti je to však celé trochu komplikovanejšie. Prípad, ktorý sa odohráva v Španielsku, však skutočne vyzerá bizarne. Jeho jadrom je konflikt klarisiek z kláštora v meste Belorado s arcidiecézou Burgos, na čele...