Na akciových trhoch dochádza k nafúknutiu bubliny, upozorňuje expert

Na akciových trhoch dochádza k nafúknutiu bubliny, upozornil Peter Garnry, hlavný akciový stratég finančnej spoločnosti Saxo Bank, ktorý ďalej zhodnotil, že vhodným na investovanie by mal sa mal stať európsky trh s akciami.

„Štyri z akciových tematických košov Saxo Bank vykazujú známky toho, že sa nachádzajú v krátkodobej bubline, keďže za posledný rok vzrástli o viac ako 50 percent, čo je dvojnásobok v porovnaní s rastom indexu MSCI World (globálny akciový index),“ uviedol Garnry.

Ďalej informoval, že tretí štvrťrok 2024 sa bude niesť v znamení vyčkávania na rozhodnutia centrálnych bánk. Trh čaká, či Európska centrálna banka (ECB) v septembri pristúpi k ďalšiemu zníženiu a či americký Fed zníži sadzby v septembri alebo novembri.

Akciový stratég odporučil zvýšiť investovanie na európskom trhu. „Pokiaľ ide o regióny, odporúčame zvážiť pridať Európu, pretože veríme, že európske akcie budú preceňované smerom nahor v porovnaní s ostatnými trhmi. Pomáhať tomu bude očakávané zníženie sadzieb zo strany ECB v júni a oživenie rastu ekonomiky v treťom štvrťroku,“ spresnil.

(tasr)