Časť stredného Slovenska zasiahli silné búrky a krupobitie

Časť stredného Slovenska zasiahli silné búrky a krupobitie, ktoré predtým sužovali oblasti na východe krajiny. V obci Ždaňa pri Košiciach v priebehu troch hodín spadlo vyše 83,9 mm zrážok, v Dolnom Kubíne voda siahala po okná áut.

Búrky zasiahli aj horehronské Brezno, ktorého ulice zostali vplyvom nepriaznivého počasia zatopené. Z mesta, kde meteorológovia zaznamenali silnú bleskovú aktivitu, hlásili aj materiálne škody. Hasiči začali s odstraňovaním popadaných stromov.

Za štvrť hodiny zaznamenali na mieste 22 milimetrov zrážok a silnú búrku sprevádzalo krupobitie, pričom jednotlivé krúpy dosahovali veľkosť golfovej loptičky. Niektoré z nich poškodili okná budov vrátane mestského úradu.

(imeteo)


Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov
Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov. Pápež František v nedeľu oznámil vymenovanie 21 nových kardinálov katolíckej cirkvi. Zhromaždenie známe ako konzistórium sa uskutoční 8. decembra, uviedol počas týždennej poludňajšej modlitby na Námestí svätého Petra. Vymenovanie kardinálov je zvyčajne každoročnou udalosťou, ktorá…
Prejsť na článok