Rusko plánovalo zavraždiť generálneho riaditeľa Rheinmetallu Armina Pappergera

Rusko plánovalo zavraždiť generálneho riaditeľa Rheinmetallu Armina Pappergera, plány mali odhaliť americké tajné služby. Televíziu CNN o tom informovali anonymní predstavitelia USA a NATO.

Muž na bicykli prechádza v pondelok okolo sídla najväčšieho nemeckého výrobcu zbraní Rheinmetall v nemeckom Düsseldorfe. Foto: TASR/AP Muž na bicykli prechádza v pondelok okolo sídla najväčšieho nemeckého výrobcu zbraní Rheinmetall v nemeckom Düsseldorfe. Foto: TASR/AP

Sprisahanie s cieľom zavraždiť Pappergera bolo jedným zo série plánov ruskej vlády na zabitie čelných predstaviteľov obranného priemyslu po celej Európe, ktorí podporovali vojenské úsilie Ukrajiny, uviedli zdroje.

Keď sa o tomto sprisahaní dozvedeli Američania, informovali nemeckú stranu, ktorej tajným službám sa podarilo Pappergera ochrániť a sprisahanie zmariť, uvádza CNN.

Vysokopostavený predstaviteľ nemeckej vlády podľa spravodajskej stanice potvrdil, že Spojené štáty v súvislosti so sprisahaním Berlín varovali.

Rheinmetall je najväčší a najúspešnejší výrobca delostreleckých granátov ráže 155 milimetrov, ktoré sú pre Ukrajinu v opotrebovávacej vojne proti Rusku „životne dôležité“.

Spoločnosť v nadchádzajúcich týždňoch otvára na Ukrajine závod na obrnené vozidlá, pričom podľa jedného zdroja oboznámeného s tajnými službami je tento krok pre Rusko hlboko znepokojujúci, píše CNN.

(cnn, reuters, tasr)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok