Vo veku 53-ročná zomrela americká herečka Shannen Dohertyová

Vo veku 53-ročná zomrela americká herečka Shannen Dohertyová známa ako študentka Brenda v teleívznom seriáli Beverly Hills 90210. Podľahla rakovine prsníka. Bola trikrát vydatá, naposledy za fotografa Kurta Iswarienka.

Shannen Dohertyová. Foto: X/GOSSIP ROOM Shannen Dohertyová. Foto: X/GOSSIP ROOM

Smrť herečky v nedeľu oznámila jej publicistka Leslie Sloanová. Dohertyová v roku 2015 oznámila, že podstupuje liečbu rakoviny prsníka. V roku 2023 jej odstránili nádor na mozgu a odhalili, že rakovina sa rozšírila aj do kostí.

Shannen Dohertyová sa narodila 12. apríla 1971 v Memphise v štáte Tennessee a s herectvom začala už ako dieťa. Vo veku 11 rokov hrala Jenny Wilderovú v poslednej sezóne televíznej klasiky Malý domček na prérii.

Jej prvá väčšia filmová úloha prišla v roku 1985 vo filme Girls Just Want to Have Fun. V roku 1989 hrala v čiernej komédii Heathers. Popularitu si získala najmä vďaka seriálu Beverly Hills 90210, kde stvárnila postavu Brendy.

(tasr, reuters)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac