Video: Policajný zásah šokoval Britov. Muža zákona suspendovali

Na videu je vidieť, ako policajt kopne do hlavy už spacifikovaného muža na zemi. Zásah vyvolal rozsiahle demonštrácie pred miestnou policajnou stanicou. Na sociálnych sieťach sa však nájdu aj hlasy podporujúce zákrok.

Snímka obrazovky 2024-07-25 134453 Zásah polície v Manchesteri. Reprofoto: X

Podľa manchesterskej polície totiž policajti zasahovali po tom, čo boli napadnutí ich kolegovia, pričom jedna policajtka utrpela zlomeninu nosa a ďalší skončili v nemocnici.

Video z incidentu sa objavilo v stredu večer na sociálnych sieťach v rôznych verziách. Polícia uviedla, že k incidentu došlo v utorok o pol deviatej večer, keď ju privolali k údajnému napadnutiu.

Polícia uznala, že snímka znepokojila verejnosť. Policajta, ktorý kopol do zatknutého, suspendovali, pričom jeho správanie je predmetom vyšetrovania. V súvislosti s udalosťou zatkli dve osoby pre útok na záchranné zložky a obštrukciu polície.

Na sociálnych sieťach sa šíri informácia, že incident vznikol preto, lebo staršia žena odmietla podstúpiť bezpečnostnú prehliadku z dôvodu práva šaría.

Napriek zmierlivému vyhláseniu polície sa v stredu večer pred policajnou stanicou v Rochdale zhromaždili stovky ľudí, ktorí skandovali heslá o policajnej brutalite a rasizme, ale aj heslá „Alláh Akbar“. Právnik zadržaných Akhmed Yakoob podal sťažnosť proti policajnému zásahu a vyhlásil, že demonštrácie budú pokračovať.

Niektorí Briti na sociálnych sieťach zákrok polície podporujú, pričom ho dávajú do kontrastu s nedávnym incidentom v Leedse, kde policajti pred agresívnym davom utiekli.

(daily mail)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac