V Rusku zatkli bývalého námestníka ministra obrany pre podozrenie z korupcie

Ruské úrady zatkli a umiestnili do väzby bývalého námestníka ministra obrany Dmitrija Bulgakova pre podozrenie z korupcie. Bulgakov pôsobil na poste námestníka ministra obrany v rokoch 2008 až 2022, kde mal na starosti logistiku.

GTaN50WWMAEzmCT Dmitrij Bulgakov. Foto: X

Detaily o tom, z čoho konkrétne je 69-ročný Bulgakov obvinený, ruské médiá neuvádzajú. Server Kommersant však pripomína, že v roku 2016 obdržal vyznamenanie Hrdina Ruskej federácie. Ako námestník sa staral o technickú podporu armády, dozoroval výstavbu železničnej trate obchádzajúcej Ukrajinu a zodpovedal za zásobovanie ruských jednotiek v Sýrii. V roku 2022 bol z funkcie odvolaný a preložený.

Podľa agentúry Reuters je Bulgakov posledným z radu vysokopostavených činiteľov ruského ministerstva obrany podozrivých z korupcie. Tento prípad je označovaný za najväčší škandál, ktorý zasiahol ruskú armádu v posledných rokoch.

(mm)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac