Vy proruská špina! Duel českých europoslancov poznačili expresívne slová

Česká europoslankyňa Markéta Gregorová, ktorá sa do bruselského zákonodarného zboru dostala za stranu Piráti, v priamom prenose televízie CNN Prima News vynadala europoslancovi z kandidátky Stačilo! Ondřejovi Dostálovi.

Česká poslankyňa Európskeho parlamentu Markéta Gregorová za stranu Piráti vo vysielaní televízie CNN Prima News. Foto: novinkycz/X Česká poslankyňa Európskeho parlamentu Markéta Gregorová za stranu Piráti vo vysielaní televízie CNN Prima News. Foto: novinkycz/X

V rámci rozhovoru dvojica politikov diskutovala o kroku Maďarska, ktoré sa rozhodlo uľahčiť na svoje územie vstup Rusom a Bielorusom. Gregorová to označila za bezpečnostné riziko a navrhla vylúčenie Maďarska zo Schengenského priestoru.

Dostál oponoval tvrdením, že medzi ukrajinskými utečencami sa do štátov Európskej únie dostali „neonacisti, banderovci, mafiáni, kriminálnici a podobní“.

Gregorová sa voči Dostálovmu výroku agresívne vymedzila: „Ukrajinci boli napadnutá krajina Ruskom, vy proruská špina!“ Od ofenzívneho vyjadrovania neupustila ani po výzve moderátora a prehlásila, že Dostálov nadriadený je ruský prezident Vladimir Putin.

(mm)