Progresívci vidia za krokmi vlády frontálny útok na inštitúcie

Progresívne Slovensko kritizuje kroky ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nom. SNS) pri odvolávaní šéfky Slovenskej národnej galérie a riaditeľa Slovenského národného divadla. Problém vidia aj v prepustení bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika na slobodu.

Vo¾by do Európskeho parlamentu Na snímke členovia hnutia Progresívne Slovensko (PS), zľava Ľubica Karvašová, predseda hnutia Michal Šimečka a Michal Wiezig. Foto: Jakub Kotian/TASR

„Brutálnym, bezprecedentným spôsobom vytiahol smeráckeho človeka z basy,” vyhlásil predseda progresívcov Michal Šimečka na margo ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer) a dodal, že niečo také sa v dejinách justície na Slovensku doposiaľ nestalo.

„Vládnu len pre seba,” pokračoval Šimečka a kritizoval napríklad aj rušenie Národnej kriminálnej agentúry.

Progresívci v reakcii na kroky vlády organizujú, spolu s opozičnou SaS, protest, na ktorom však nevystúpia politici, ale „ľudia, ktorých sa konanie vlády priamo dotýka”. Zároveň avizovali zvolanie mimoriadnych schôdzí Národnej rady na odvolanie ministrov Suska a Šimkovičovej.

Strana tiež vyzvala prezidenta Petra Pellegriniho, aby voči krokom vládnej garnitúry zasiahol.

(mm)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok