Český herec Karel Heřmánek tragicky zomrel

V sobotu tragicky zomrel český herec Karel Heřmánek vo veku 76 rokov. V nedeľu o tom informovala jeho rodina prostredníctvom Divadla Bez zábradlí, ktoré spolu s manželkou založil.

Karel Heřmánek Foto Facebook plus 7dni Karel Heřmánek - Foto: Facebook/Plus 7 dní

„Včera v popoludňajších hodinách nás tragicky opustil náš milovaný manžel, otecko a dedko Karel Heřmánek. Bolesť, ktorá nás zasiahla, je nesmierna. Ďakujeme za všetky prejavy sústrasti a prosíme o rešpektovanie súkromia,“ uviedla na sociálnej sieti rodina.

Podľa informácií iDNES.cz sa v sobotu popoludní na strelnici v Příbrami zastrelil. Polícia udalosť bez uvedenia mena potvrdila. „Nemôžem uviesť totožnosť mŕtveho, ale môžem potvrdiť, že na strelnici muž, ročník 1947, proti sebe obrátil zbraň a zastrelil sa. Bližšie podrobnosti polícia zatiaľ uviesť nemôže, všetko je predmetom vyšetrovania,“ povedala pre iDNES.cz hovorkyňa polície Stredočeského kraja Barbora Schneeweisová.

Karel Heřmánek sa narodil 17. októbra 1947 v Prahe. V roku 1972 ukončil štúdium na Janáčkovej akadémii múzických umení v Brne a potom pôsobil jednu sezónu v Divadle Na provázku.

V roku 1972 debutoval na televíznej obrazovke v snímke „Uprostřed babího léta ve stepi zahoukal vlak“. Výraznejšie na seba upozornil vo filmoch „Na pytlácké stezce“, „Žena pro tři muže“, „Smrt stopařek“ a „Kam nikdo nesmí“ z roku 1979. O rok neskôr v dodnes reprízovanom detskom filme „Krakonoš a lyžníci“.

V roku 1984 hral Lucifera v obľúbenej filmovej rozprávke „S čerty nejsou žerty“ režiséra Hynka Bočana. V tom istom roku hral aj postavu žižkovského šviháka vo filme „Fešák Hubert“.

Za jeho životnú rolu sa považuje úloha podomového obchodníka s vysávačmi Lea Poppera vo filme Karla Kachyňu „Smrt krásnych srnců“ z roku 1986 podľa rovnomenného románu Otu Pavla. Ďalšími známymi filmami, v ktorých hral, boli napríklad „Anděl s ďáblem v těle“, „Pěsti ve tmě“, „Stalingrad“, „Díky za každé nové ráno“, „Musíme si pomáhat“, „Příběhy obyčejného šílenství“ či pokračovanie komédie „Dědictví“ s podtitulom „Kurva se neříká“.

(tasr)


V Košiciach plánuje najväčšia z univerzít postaviť Centrum zelených a digitálnych technológií so zameraním na informačno-komunikačné technológie. Študenti a odborníci sa tešia, menej však verejnosť a ochranári, keďže hrozí výrub mnohých drevín a kríkov.
Prejsť na článok
Mesto Šaľa predložilo poslancom Mestského zastupiteľstva návrh rozpočtu na rok 2025. Vyplýva z neho, že mesto by hospodárilo s rozpočtom viac ako mínus 2,5 milióna eur, čo však zákon samosprávam nedovoľuje. Na rade sú teda…
Prejsť na článok