Čurillovci neuspeli so sťažnosťou na Ústavnom súde

Dnes už bývalí vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Ján Čurilla, Pavol Ďurka a ich ďalší kolegovia spochybňovali rozhodnutia Okresného súdu Bratislava III, ktorý na jar roku 2021 schválil ich odposluchy. Preto sa obrátili na Ústavný súd SR.

Ján Čurilla. Foto: reprofoto Noviny.sk

Senát Ústavného súdu v zložení Robert Šorla, Peter Straka a Martin Vernarský predošlý týždeň ich sťažnosť odmietol. Píše Denník N.

Senát k rozhodnutiu dospel po tom, ako pred tromi mesiacmi prijalo plénum Ústavného súdu zjednocujúce stanovisko, že zákonnosť odposluchov má skúmať súd, ktorý v prípade koná. V tomto prípade teda Mestský súd Bratislava I.

Práve odposluchy zohrávajú dôležitú dôkaznú silu v prípade čurillovcov. Len minulý týždeň pritom obhajca skupiny elitných policajtov Peter Kubina upozornil na nezrovnalosti v prepise tajných nahrávok.

(max)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok