Pyrotechnici previezli bombu objavenú v Brne, evakuovaní sa môžu vrátiť domov

Leteckú bombu, ktorú našli robotníci, na bezpečnom mieste odpália. "Vzhľadom na poškodenie zapaľovača musela byť bomba transportovaná na likvidáciu na najbližšie bezpečné miesto. Prevádzka bola obnovená," uviedli policajti na sieti X.

Česká polícia v Brne. Foto: Policie ČR/X Česká polícia v Brne. Foto: Policie ČR/X

Cez úsek už podľa stanice ČT24 jazdia autá aj električky a obnovená je aj premávka na neďalekej železničnej trati. Niekoľko desiatok evakuovaných obyvateľov z ulice Táborská a jej okolia sa postupne vracia do svojich domovov.

Polícia informovala, že je to sovietska bomba s hmotnosťou 100 kilogramov. Nejde však podľa nej o špeciálnu bombu, ktorá by mala nejaké časovače, ako je to napríklad u bomby nájdenej nedávno v Litvínove.

Minulý týždeň v stredu sa pri výkopových prácach našla štvrťtonová anglická letecká bomba v areáli chemického závodu v Litvínove-Záluží. Evakuovali tam takmer 600 ľudí a areál nálezu v okruhu 1,5 kilometra uzavreli.

(tasr)


Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Aj keď sa hovorí o zlom stave slovenských financií, medzinárodní investori tento pesimizmus nezdieľajú. Slovensku „požičiavajú čoraz ochotnejšie“, vraví ekonóm Kovanda s tým, že ako problém evidentne nevnímajú „vysokú závislosť Slovenska od ruskej ropy a plynu“, a „nevidia ho ani v deficite Slovenska, ktorý je jedným z najvyšších v EÚ“.

prečítať viac