Známa kuriérska firma definitívne krachuje. Zanechala za sebou obrovské škody a dlhy

Oravská logistická firma 123Kurier, ktorá počas pandémie dosiahla takmer 20-miliónové tržby, teraz čelí vážnym finančným problémom a súd už začal konkurzné konanie.

123 kurier Konateľ spoločnosti skončil za mrežami. Foto: FB 123 kuriér

Reč je o oravskej logistickej firme 123Kurier, ktorá sa počas pandémie síce dostala na vrchol s takmer 20-miliónovými tržbami, no aktuálne čelí vážnym finančným problémom. Firma definitívne krachuje a súd už začal konkurzné konanie. 

Poškodení zamestnanci, e-shopy a štátne inštitúcie stále čakajú na svoje peniaze, ktoré im spoločnosť dlhuje. Problémom čelí aj samotný spolumajiteľ firmy Miloš Melník, ktorý bol odsúdený za lúpež na tri roky a momentálne sa nachádza vo výkone trestu.

Firma dlhuje štátu milióny eur, vrátane dlhov podľa webu Finstat na sociálnom poistení a daniach. Súd im preto nariadil rozpredaj majetku firmy v rámci konkurzu.

Dlhy spoločnosti 123Kurier, s. r. o.

(kol)


Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Aj keď sa hovorí o zlom stave slovenských financií, medzinárodní investori tento pesimizmus nezdieľajú. Slovensku „požičiavajú čoraz ochotnejšie“, vraví ekonóm Kovanda s tým, že ako problém evidentne nevnímajú „vysokú závislosť Slovenska od ruskej ropy a plynu“, a „nevidia ho ani v deficite Slovenska, ktorý je jedným z najvyšších v EÚ“.

prečítať viac