Kolíková považuje návrh na doživotnú rentu pre generálneho prokurátora za "legálnu korupciu"

Poslankyňa za SaS a exministerka spravodlivosti Mária Kolíková považuje návrh na doživotnú rentu vo výške 5-tisíc eur pre generálneho prokurátora, ktorý odslúži štyri roky vo funkcii, za zvláštny a podozrivý.

Schôdza parlamentu Mária Kolíková. Foto: Pavel Neubauer/TASR

Upozornila, že funkčné obdobie šéfa prokuratúry je sedem rokov, nie štyri. Zároveň pripomenula, že súčasnému generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi štyri roky vo funkcii uplynú v januári.

„Čo sa teraz má také udiať, že by mal odísť?“ pýta sa Kolíková. Ako ďalej povedala, je osobitne podozrivé, čo za týmto návrhom je.

Opozičná poslankyňa takisto skonštatovala, že je zrejmé, že návrh nenapísal poslanec za Smer Daniel Karas. Vidí v ňom totiž „vycibrenú techniku z dielne generálnej prokuratúry“. „Javí sa to ako legálna korupcia,“ doplnila Kolíková.

(sita)


Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Aj keď sa hovorí o zlom stave slovenských financií, medzinárodní investori tento pesimizmus nezdieľajú. Slovensku „požičiavajú čoraz ochotnejšie“, vraví ekonóm Kovanda s tým, že ako problém evidentne nevnímajú „vysokú závislosť Slovenska od ruskej ropy a plynu“, a „nevidia ho ani v deficite Slovenska, ktorý je jedným z najvyšších v EÚ“.

prečítať viac