Ukrajinci pri Kramatorsku údajne zostrelili ruské lietadlo Su-25

Incident zostrelenia ruskej stíhačky nad Doneckou oblasťou sa odohral v okolí mesta Kramatorsk. Ruské lietadlo sa pokúšalo zaútočiť na ukrajinské pozície.

nácvik prehliadky na oslavy konca 2. sv. vojny Su-25. Foto: TASR/AP

Informovalo o tom ukrajinské vojenské zoskupenie Chortycja na Telegrame.

Podľa správ stroj zostrelili strelou z prenosného protilietadlového raketového kompletu (MANPADS), ktorú vypálila ukrajinská 28. samostatná mechanizovaná brigáda.

Su-25, sovietske jednomiestne prúdové lietadlo určené na priamu podporu pozemných jednotiek, často používajú v súčasnej vojne Rusi aj Ukrajinci, informuje portál Nexta.

Kramatorsk a Slovjansk patria medzi posledné veľké mestá v regióne Donbas, ktoré sú stále pod kontrolou Kyjeva. Podobné ruské lietadlo Su-25 bolo podľa ukrajinských zdrojov zostrelené aj 23. júla pri meste Pokrovsk. 

(mm)


Renta pre šéfa prokuratúry ochladla. Na prvý pokus neprešla cez koalíciu. Keď sa koncom leta táto iniciatíva objavila, nezdalo sa, že by mala čeliť komplikáciám. Minister spravodlivosti Boris Susko (Smer) nevidel v návrhu nič nezvyčajné. Generálna…
Prejsť na článok
Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok