Harrisová a Walz začali turné po štáte Georgia, ktorý môže rozhodnúť voľby

Demokratická prezidentská kandidátka Kamala Harrisová a jej spolukandidát na viceprezidenta USA Tim Walz vystúpili v stredu v rámci predvolebnej kampane v americkom štáte Georgia.

APTOPIX Election 2024 Harris Demokratická kandidátka na prezidentku Kamala Harrisová a jej kandidát na viceprezidenta, guvernér Minnesoty Tim Walz reční na predvolebnom zhromaždení vo Filadelfii v utorok 6. augusta 2024. Foto: TASR/AP

V tomto štáte demokrati tesne vyhrali aj vo voľbách v roku 2020 a môže zohrať rozhodujúcu úlohu aj pri tohtoročnom hlasovaní najmä s ohľadom na mladých voličov.

Harrisová a Walz vystúpili v koncertnej sále gymnázia v meste Hinesville v okrese Liberty County, ktorá bola plná študentov. „Naša krajina s vami počíta, s vami všetkými,“ oslovila ich v prejave Harrisová. „Vy ste lídri,“ dodala.

„Vaša generácia… je tá, ktorá nás poháňa do ďalšej éry,“ uviedla ďalej.

Harrisová a Walz v rámci predvolebnej kampane pred prezidentskými voľbami cestujú autobusom po južnej Georgii, kde žije jedna z najväčších černošských komunít. Harrisovej kampaň tu posilnila svoj personál a otvorila kancelárie v teréne, píše Reuters.

(tasr, reuters)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok