Radikálni islamisti z Afganistanu v Nemecku šíria nenávisť na sociálnych sieťach

V Nemecku sa usadili radikálni islamisti z Afganistanu, ktorí otvorene propagujú svoju extrémistickú ideológiu na sociálnych sieťach.

Švédska vláda odsúdila pálenie Koránu v Štokholme Ilustračný záber. Foto: TASR/AP

Televízia RTL odhalila, že títo jednotlivci, ktorí si na TikToku hovoria napríklad „Kráľ Mníchova“ alebo „Dobyvateľ Európy“, vystupujú agresívne a vyhrážajú sa násilím voči nepriateľom islamu.

Často sú ozbrojení nožmi a mačetami a pózujú v uniformách afganskej armády alebo v tradičných paštúnskych odevoch na verejných miestach ako sú parky či centrá miest.

RTL analyzovala stovky účtov a tisíce videí, ktoré radikálni islamisti zverejnili. Napriek tomu, že tieto videá obsahujú vyhrážky násilím, nemecké bezpečnostné orgány zatiaľ nepreukázali dostatočný záujem o ich odstránenie alebo prešetrenie.

Niektorí z týchto afganských migrantov, s ktorými sa RTL stretla, uviedli, že do Nemecka prišli z ekonomických dôvodov a že nemajú problém s radikálnym hnutím Taliban. Práve naopak, považujú jeho vládu za najlepšiu, pretože Afganistan je podľa nich teraz bezpečnejší. Ich cieľom je šíriť islam v Nemecku a v Európe, pričom otvorene hovoria, že by bolo ideálne, keby v tejto krajine platilo islamské právo šaría.

(mm)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok