Americký expolitik dostal doživotie za vraždu novinára, ktorý o ňom písal kritické články

Porota v Nevade uznala bývalého politika Roberta Telleseho vinným z vraždy investigatívneho novinára Jeffa Germana, ktorý o ňom písal kritické články.

pexels-cottonbro-10481268 Ilustračný záber. Foto: cottonbro studio/Pexels

Tellese, ktorý sa stal terčom obsahu článkov týkajúcich sa obvinení z nevhodného správania na pracovisku a nepriateľskej pracovnej atmosféry, po zverejnení týchto materiálov prehral voľby a následne novinára v septembri 2022 zavraždil, informuje stanica BBC.

Prokuratúra predložila dôkazy vrátane vzoriek Telleseho DNA nájdených na tele obete. Tellese vinu poprel a tvrdil, že dôkazy boli nastrčené v rámci sprisahania. Porota mu však uložila doživotný trest s možnosťou podmienečného prepustenia po 20 rokoch.

(mm)


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok