Nemecko vydalo príkaz na deportáciu bývalého šéfa zakázaného islamského centra

Nemecké úrady vydali príkaz na deportáciu bývalého šéfa Islamského centra Hamburg (IZH), ktoré bolo nedávno zakázané pre propagovanie extrémistickej ideológie.

Snímka obrazovky 2024-08-29 104621 Mohammad Hadi Mofatteh. Foto: X

Mohammad Hadi Mofatteh, ktorý stál na čele IZH od roku 2018 až do jeho núteného zatvorenia v júli, dostal tento týždeň príkaz na opustenie Nemecka. Má 14 dní na to, aby opustil krajinu a vrátil sa do svojej domoviny – Iránu, inak bude deportovaný na vlastné náklady.

Okrem toho má Mofatteh zákaz opätovného vstupu do Nemecka, a ak by tento zákaz porušil, hrozí mu trest odňatia slobody až na tri roky, informovala stanica DW.

IZH, ktoré Mofatteh viedol, bolo nemeckými vnútroštátnymi spravodajskými orgánmi považované za organizáciu kontrolovanú Iránom, propagujúcu „islamisticko-extrémistickú, totalitnú ideológiu“ v Nemecku. Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová vo vyhlásení uviedla, že táto ideológia je v rozpore s ľudskou dôstojnosťou, právami žien, nezávislým súdnictvom a demokratickou vládou.

IZH fungovalo v priestoroch známej „Modrej mešity“ v Hamburgu, ktorá je teraz pod kontrolou nemeckej vlády. Mofatteh bol považovaný za zástupcu iránskeho najvyššieho vodcu Aliho Chameneího v Nemecku.

(mm)


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok