Matúš Šutaj Eštok: SNP spojilo pred 80 rokmi slovenský národ

Ide o ukážku svetlej histórie, keď sa slovenský národ pred 80 rokmi spojil v Slovenskom Národnom Povstaní (SNP) a vymedzil sa voči fašizmu, uviedol predseda strany Hlas-SD, Matúš Šutaj Eštok.

Untitled_1.46.1 Matúš Šutaj Eštok. Foto: Štandard

„Slovenský národ sa v SNP vymedzil voči fašizmu, dokázal sa spojiť a dal jasný odkaz, kam patrí. Aj vďaka SNP sme sa stali rešpektovanou krajinou v očiach našich partnerov. Svet sa na nás pozeral s úctou,“ zdôraznil.

Hoci mali vtedajší komunisti a demokrati rozdielne názory, dokázali podľa Šutaja Eštoka ťahať za jeden koniec povrazu. „Želám si, aby toto výročie bolo pre nás rovnakou príležitosťou aj dnes. Spojiť sa v zásadných veciach, napriek politickým preferenciám vidieť na prvom mieste Slovensko, jeho budúcnosť a záujmy,“ podotkol.

(tasr)


Súdna rada prijala stanovisko, v ktorom pomerne ostro skritizovala správu o právnom štáte na Slovensku zo strany Európskej komisie. Komisii vyčíta nepochopenie odborných tém, dezinterpretáciu faktov, ale aj spoliehanie sa na názor mimovládnej organizácie ako na jediný zdroj. Viac v článku.

prečítať viac