Severokórejských stolných tenistov čaká trest. Dôvodom je selfie z olympiády

Kim Kum-yong a Ri Jong-sik, severokórejskí reprezentanti v stolnom tenise, boli údajne pod ideologickým dohľadom a mohli by čeliť trestu za selfie, ktoré urobili na olympijskom pódiu spolu s juhokórejskými reprezentantmi.

Selfie severokórejských a juhokórejských reprezentantov na olympiáde v Paríži Foto: Facebook/K-Profile Selfie severokórejských a juhokórejských reprezentantov na olympiáde v Paríži Foto: Facebook/K-Profile

Pre väčšinu divákov to bol dôkaz, že šport vie spájať ľudí, aj napriek tomu, že žijú na opačných stranách jednej z najviac ozbrojených hraníc sveta, informuje Guardian.

Juhokórejskí hráči zmiešanej štvorhry Lim Jong-hoon a Shin Yu-bin sa spolu so severokórejskými hráčmi Kim Kum-yongom a Ri Jong-sikom usmiali, keď si zapózovali na selfie na pódiu potom, ako si prevzali bronzové a strieborné medaily na olympiáde v Paríži.

Fotografia bol zverejnená na oficiálnej stránke hier na Instagrame, kde získala státisíce lajkov.

Tento týždeň však prišli správy z médií, ktoré tvrdia, že Kim a Ri boli podrobení ideologickému vyšetrovaniu za ich úsmev na selfie s juhokórejskými reprezentantmi.

Nie je však jasné, aké prípadné tresty môžu stolní tenisti dostať. Veľkosť prípadného trestu by mohla závisieť od toho, koľko výčitiek svedomia prejavia za to, že v Paríži na chvíľu znížili ostražitosť.

(mep)


Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Bruno Rudinský má pri súčasnej nespokojnosti lekárov jasno. Búria sa najmä nemocniční lekári, ktorí však často robia na viac úväzkov. Zvýšenú pozornosť by si podľa neho zaslúžil najmä ambulantný sektor. Pacienti…
Prejsť na článok