Kim Čong-un údajne nechal popraviť desiatky úradníkov pre zlyhanie pri masívnych záplavách

V júli zasiahli Severnú Kóreu silné povodne, ktoré zaplavili viac ako 4-tisíc domov a približne 3-tisíc hektárov pôdy. Líder krajiny nariadil potrestať úradníkov, pretože nezabránili veľkým stratám na životoch.

Kim Čong-un. Foto: TASR/AP Kim Čong-un. Foto: TASR/AP

Denník Times of India informuje, že až 30 vládnych úradníkov z provincie Čagangdo popravili za to, že nezabránili povodniam a následným zosuvom pôdy, ktoré si vyžiadali približne tisíc obetí.

Severokórejské úrady ešte pred tým vyhlásili, že prísne zakročia voči úradníkom, ktorí mohli urobiť oveľa viac, aby zabránili obetiam.

Severokórejská tlačová agentúra KCNA uviedla, že Kim Čong-un nariadil na mimoriadnom zasadnutí v meste Sinuidžu potrestať úradníkov po ničivých povodniach.

(mep)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok