Rusko bude reagovať, ak Ukrajina použije na jeho území zbrane dlhého doletu

Vyhlásila to v stredu hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová s tým, že Rusko bude reagovať „veľmi bolestivým spôsobom“.

Russia Moldova Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová. Foto: TASR/AP

„Chceli by sme varovať nezodpovedných politikov v EÚ, NATO a v zámorí, že v prípade náležitých agresívnych krokoch Kyjeva, bude Rusko okamžite reagovať,“ povedala Zacharovová.

Podľa hovorkyne pritom západní politici „strácajú zmysel pre realitu, vôbec nemyslia na riziká spojené s ďalšou nebezpečnou eskaláciou konfliktu, a to ani v kontexte vlastných záujmov“.

Ukrajina opakovane žiada od Západu povolenie, aby mohla použiť zbrane s dlhým dosahom, ktoré jej dodali práve západné krajiny, na útoky cielené hlboko na územie Ruska.

Podľa hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova je očividné, že Ukrajina pristúpi k podnikaniu útokov so západnými zbraňami hlboko na území Ruska. Peskov zároveň v stredu vyhlásil, že Rusko musí prehodnotiť svoju jadrovú doktrínu, pretože Spojené štáty a ich západní spojenci podľa neho ohrozujú Rusko eskaláciou vojny na Ukrajine.

(tasr)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok