K progresívcom sa pridáva bývalý veľvyslanec Peter Bátor

Progresívne Slovensko (PS) ohlásilo príchod Petra Bátora, ktorý ešte nedávno pôsobil ako veľvyslanec Slovenska pri NATO. Predtým zastával aj pozíciu poradcu bývalej prezidentky Zuzany Čaputovej pre zahraničnú politiku.

Snímka obrazovky 2024-09-04 113339 Michal Šimečka a Peter Bátor. Foto: Progresívne Slovensko/PS

V rámci strany bude Bátor spolu s Tomášom Valáškom pôsobiť ako expert na bezpečnosť a zahraničnú politiku. Zároveň bude výkonným riaditeľom analytického tímu a think tanku, ktorý PS aktuálne buduje. Predsedom správnej rady think tanku sa stane Ľudovít Ódor, ktorý viedol kandidátku strany do júnových eurovolieb.

Hnutie predstavilo nový angažmán na stredajšej tlačovej konferencii. „Peter Bátor je špičkový odborník na obranu, bezpečnosť a zahraničnú politiku,” vyhlásil na adresu novej posily predseda PS Michal Šimečka.

Podľa Bátora je PS strana, „ktorá má kultúru, jasnú hodnotovú orientáciu a je odborná,” a preto sa do nej rozhodol vstúpiť. „Prichádzam, budem sa angažovať odborne, chcem sa angažovať aj politicky,“ dodal.

K novému analytickému tímu sa vyjadril aj expremiér a progresívny europoslanec Ľudovít Ódor, ktorý mu zároveň bude šéfovať. „Ideme pripraviť taký program pre ľudí, ktorý pomôže Slovensku dostať sa na tú trajektóriu, kedy sme boli tatranským tigrom,” uviedol Ódor.

Šimečka dodal, že ambíciou progresívcov je poraziť Smer, odstaviť od moci premiéra Roberta Fica a ponúknuť Slovensku alternatívu. Preto podľa neho strana angažuje „špičkových odborníkov”.

„Fico zlyháva, dnes je už len zatrpknutým politikom. Našou ambíciou je ho poraziť. Porazili sme ho v európskych voľbách. Porazíme ho aj v župných a národných voľbách,” vyhlásil a dodal, že premiéra vládnutie už nebaví, lebo je unavený a zatrpknutý.

(mm)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok