Opozícia podľa Šutaja Eštoka zneužíva situáciu s vyhrážkami školám

Minister zároveň obhajoval zámer zaviesť na školách kamerové systémy, ktoré by podľa neho zvýšili ochranu žiakov aj školského personálu.

Zasadnutie Bezpeènostnej rady SR v Bratislave Matúš Šutaj Eštok. Foto: TASR/Pavol Zachar

Minister to vyhlásil vo videu na sociálnej sieti.

„Podobnú situáciu zažívajú aj v susednej Českej republike. No tam som nezaregistroval, že by tamojšia opozícia vytĺkala politický kapitál a vyzývala kohokoľvek na odstúpenie,“ vyhlásil minister. Slovenskú opozíciu vyzval, aby sa „prestala priživovať na ľudskom nešťastí“.

Minister by chcel najneskôr do konca septembra priniesť na rokovanie vlády materiál o Národnom projekte kamerového systému pre základné a stredné školy. Projekt by mal podľa Šutaja Eštoka pomôcť pri odhaľovaní hybridných hrozieb. Bývalý štátny tajomník rezortu vnútra Martin Královič zámer kritizoval a označil ho za placebo.

(tasr)


Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok