Putinovi domnelí maloletí synovia majú vraj svoju stráž a s otcom sa vidia len zriedka

Deväťročný Ivan a päťročný Vladimir mladší majú tiež súkromných učiteľov a všade ich sprevádzajú pestúnky, tvrdí exilový server The Dossier Centre.

Vladimir Putin Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

Dvaja maloletí chlapci žijú v ústraní a strážia ich príslušníci Federálnej ochrannej služby Ruska (FSO), tvrdí portál.

Podľa serveru sa prvý syn narodil vo Švajčiarsku v roku 2015, zatiaľ čo druhý prišiel na svet v Moskve v roku 2019. Ivan sa na verejnosti objavil aspoň raz, keď v roku 2023 jeho matka, bývalá gymnastka a súčasná politička Alina Kabajevová, organizovala gymnastický festival. Mal na ňom vystúpiť na pódiu v závere matkinho prejavu počas ukončenia podujatia. Išlo vraj o ojedinelú prezentáciu, inak žijú synovia v absolútnom utajení.

Oboch chlapcov nemožno nájsť v štátnych databázach, pretože už od malička disponujú typom dokladov, ktoré sa bežne vydávajú pre špiónov a osoby pod štátnou ochranou.

Ich presné dátumy narodenia sú známe iba ich najbližším príbuzným. Necestujú komerčnými letmi, ale využívajú súkromné lietadlá a majú súkromných učiteľov, tvrdí portál s odvolaním sa na osobu, ktorá pracuje pre Putinovu rodinu a ktorej totožnosť sa analytikom podarilo overiť.

(let)


Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok