Polícia pre údajnú bombovú hrozbu prehľadávala košický Dóm sv. Alžbety

Katedrála je po piatkovej údajnej bombovej hrozbe a bezpečnostných opatreniach opäť prístupná verejnosti. Výhražný e-mail bol tentokrát adresovaný cirkvi a jeho obsah bol podobný, ako obsah e-mailov z uplynulých dní adresovaných školám.

policia sr titulka Ilustračné foto. Foto: TASR

„Dôkladnou prehliadkou sa prítomnosť žiadnej výbušniny nepotvrdila,“ informovala košická krajská polícia na sociálnej sieti. Policajti však naďalej ostávajú v teréne a okolie katedrály budú monitorovať.

„Situáciu máme pod kontrolou, okamžite sme prijali bezpečnostné opatrenia, okrem policajtov je na mieste aj psovod so služobným psom špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie výbušnín, sme v úzkom kontakte so zástupcami cirkvi,“ uviedli policajti predpoludním. Dodali, že polícia spolu s cirkvou odsudzuje vyhrážky voči chrámom.

Bombové hrozby týkajúce sa košického Dómu sv. Alžbety, ako aj viacerých škôl na Slovensku odsúdil predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) a košický arcibiskup metropolita Bernard Bober. „Odsudzujem tento čin namierený na veriacich, ktorí sa zhromažďujú k modlitbe, ako aj na naše deti, rodičov a pedagógov. Vážme si mier a neohrozujme sa navzájom podobnými činmi ani slovami,“ uviedol Bober.

(tasr)


Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok Denníka N a uniknuté video z vyšetrenia polygrafom bývalého šéfa inšpekcie Littera. Takýto výklad má ale mnoho právnych a vecných nedostatkov. Viac v článku.

prečítať viac

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac