Ukrajina v noci zostrelila takmer všetky bezpilotné lietadlá vypálené ruskými silami

Dovedna zasiahli ukrajinské jednotky 58 zo 67 zariadení. Trosky zostreleného dronu objavili aj pri budove parlamentu v Kyjeve.

GW27hnbWkAATGB- Trosky zostreleného ruského dronu pri budove parlamentu v Kyjeve. Foto: X/Ukrinform_deu

Kyjevské vzdušné sily vyhlásili, že drony Šáhid boli vypustené z dvoch pohraničných oblastí v Rusku, ako aj z Ruskom okupovaného polostrova Krym. Podľa agentúry Reuters bolo v ukrajinskej metropole v sobotu ráno po tretej hodine počuť sériu výbuchov.

V aplikácii Telegram ukrajinské sily uviedli, že jednotky protivzdušnej obrany boli nasadené do akcie vo Vinnyckej, Rivnenskej, Chmeľnyckej, Kyjevskej, Kirovohradskej, Mykolajivskej, Černihivskej, Čerkaskej, Sumskej, Chersonskej a Poltavskej oblasti.

(tasr)


ECB vo štvrtok znížila úrokové sadzby. V tomto roku to nemusí byť poslednýkrát. Rozhodnutie Európskej centrálnej banky znížiť úrokové sadzby o 25 bázických bodov bolo podľa prezidentky ECB Christine Lagardovej „jednomyseľné“.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac