Havária plynového potrubia v Bratislave spôsobila dopravné obmedzenia

Uzavreli aj Most Apollo, informovala o tom Zelená vlna STVR.

most Apollo v Bratislave Ilustračná snímka. Most Apollo v Bratislave. Foto: TASR/Dano Veselský

Dopravné obmedzenia potvrdil tiež bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Okrem spomínaného mosta sa premávka obmedzila aj na uliciach Košická, Landererova, Prístavná a Mlynské nivy. Vodičov usmerňovali muži zákona.

Haváriu spôsobila súkromná spoločnosť pri výkopových prácach poškodením odvodňovacej armatúry stredotlakového plynovodu. Došlo tým k úniku plynu.

„Do niekoľkých minút pracovníci SPP – distribúcie únik zaistili, oprava poškodenej časti plynovodu bude pokračovať bez prerušenia distribúcie zemného plynu odberateľom,“ vyhlásil hovorca spoločnosti SPP Milan Vanga.

Postupne však všetky spomínané ulice v okolí miesta úniku plynu sprejazdnili. Rovnako aj Most Apollo.

Hovorca Dopravného podniku Bratislava Jozef Vozár uviedol, že autobusové linky mestskej hromadnej dopravy sa na svoje pôvodné trasy vrátili krátko po 11.00 h.

(tasr)


ECB vo štvrtok znížila úrokové sadzby. V tomto roku to nemusí byť poslednýkrát. Rozhodnutie Európskej centrálnej banky znížiť úrokové sadzby o 25 bázických bodov bolo podľa prezidentky ECB Christine Lagardovej „jednomyseľné“.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac