Fico neuvažoval, že skončí po atentáte v politike

V Sobotných dialógoch v Rádiu Slovensko premiér Slovenska uviedol, že nie je žiadne tajomstvo, keď sa po atentáte stretávali opoziční predstavitelia a riešili dátumy predčasných volieb.

Robert Fico. Foto: Jaroslav Novák/TASR

„Bolo veľa debát, kedy Fico začal a kedy skončí. Politické kolená ma nebolia a musíte uznať, že som na čele strany, ktorá je stále úspešná. Vyhrali sme pätoro volieb a je to štvrtá vláda, ktorú vediem. Nemal som žiadne úvahy tohto typu,“ povedal predseda vlády s tým, že myslel len na jedno – aby sa z toho „čo najrýchlejšie vyhrabal“.

„Dnes sa sústreďujem na dve veci: plniť úlohy predsedu vlády a čaká ma aj celý rad mimoriadne dôležitých zahraničných ciest. Musím byť pripravený aj na to, že budem musieť udržiavať koalíciu pokope a zvádzať súboj s ľuďmi, ktorí stoja na strane opozície,“ dodal Fico.

Zopakoval, že voči strelcovi nepodnikne žiadne právne kroky, ani nebude od neho vymáhať škodu. Na šíriace sa tvrdenia, že či atentát bol skutočný, prípadne či nešlo len o slepé náboje, reagoval, že nikomu nebude ukazovať svoje brucho.

„To sa naozaj stalo. Nebudem nikoho presviedčať, ako som bol zranený a čo so mnou bolo,“ dodal a poukázal na slovenskú pravdu: „Keď vás ľutujú, tak je s vami zle. Ale keď vás ohovárajú a robia vám zle, tak je dobre. Mám teda pocit, že som absolútne v poriadku, čo po zdravotnej stránke tak nie je.“

(max)


Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac

ECB vo štvrtok znížila úrokové sadzby. V tomto roku to nemusí byť poslednýkrát. Rozhodnutie Európskej centrálnej banky znížiť úrokové sadzby o 25 bázických bodov bolo podľa prezidentky ECB Christine Lagardovej „jednomyseľné“.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac